Veiligheid

Veiligheid 2019-10-29T09:43:47+01:00

Ouderen kiezen er steeds vaker voor om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Daarom is het belangrijk dat alle gemeenschappelijke delen van een galerijflat (toegang, lift, galerij) goed toegankelijk zijn. De galerijflat wordt zo beter verhuur- en verkoopbaar voor een grote diversiteit aan bewoners.

Ophogen galerijvloeren
Om de galerijflat meer geschikt te maken voor senioren en personen met een beperking, kan Renovatief de galerijvloeren ophogen om de toegankelijkheid te vergroten.

Bijplaatsen van lift
Een lift verbetert de bereikbaarheid van de woning in een galerijflat en zorgt ervoor dat er geen zware voorwerpen zoals boodschappen bij de trap opgedragen moeten worden. Renovatief biedt de mogelijkheid om een lift bij te plaatsen die ook geschikt is voor brancards en rolstoelen, waardoor een galerijflat beter toegankelijk is voor ouderen en minder validen.

Uitgebouwde entree
Als een entree van een galerijflat voor zoveel bewoners en bezoekers de toegang vormt, behoort hierbij ook een bepaalde uitstraling. De entree is ook het visitekaartje van het gebouw. De entree vormt de overgang tussen publiek buiten en individueel binnen en moeten daarom veilig overkomen en goed toegankelijk zijn.

Galerijhekken vervangen
Door het ophogen van de galerijvloeren wordt het hekwerk ‘automatisch’ lager, in de meeste gevallen zon tien centimeter, en voldoet het vaak niet meer aan de eisen van het Bouwbesluit. Wanneer er wordt gekozen voor galerijophoging, kan Renovatief dan ook meteen de hekwerken voor u vervangen. Dit moment kan bovendien worden aangegrepen om een heel nieuw hekwerk te laten plaatsen met een modernere uitstraling.

Betonreparatie galerijen en consoles
Galerijen van oude galerijflat zijn vaak niet veilig en slecht toegankelijk door betonschade aan de galerijen en consoles. Schades aan beton worden vaak veroorzaakt door corrosie aan de wapening. Renovatief kan betonschade goed repareren zodat de galerij weer constructief veilig wordt en beter toegankelijk is.

Wilt u de toegankelijkheid en veiligheid van uw flat verbeteren, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact

Projecten

Een overzicht van een aantal van onze projecten vindt u hier.