Kopgevel onderhoud en kopgevel herstel

Kopgevel onderhoud en kopgevel herstel 2019-10-29T09:41:54+01:00

De kopgevels van galerijflats gebouwd van voor de jaren 80 hebben er niet altijd zo grauw en beschadigd uitgezien. Deze kopgevels hebben vaak last van verschillende problemen zoals slecht voegwerk, scheuren, graffiti en/of doorgeroeste spouwankers. Als gevelspecialist heeft Renovatief voor al deze problemen een vakkundige oplossing.

Scheurherstel
Scheuren in de kopgevel zorgen ervoor dat de spanning in het metselwerk afneemt. Hierdoor ontstaan er vochtproblemen en lekkages en kunnen de spouwankers gaan doorroesten. Renovatief werkt de scheuren in de kopgevel vakkundig en onzichtbaar weg, zodat de kopgevel weer in optimale conditie wordt gebracht.

Gevel reiniging
Vuile kopgevels geven een flat een verpauperde en oude uitstraling. Renovatief reinigt de gevels op vakkundige wijze zodat het verouderingsproces van de kopgevel wordt tegengegaan en er weer als nieuw uit.

Voegwerkherstel of voegwerkvervanging
Oude kopgevels hebben vaak uitgesleten, beschadigd, verzand of verkleurd voegwerk. Beschadigd voegwerk kan vochtproblemen veroorzaken waardoor de spouwankers kunnen doorroesten. Bovendien geeft verzand en verkleurd voegwerk de flat een verpauperde uitstraling.

Spouwmuurverankering
Wanneer een beschadigde, gescheurde kopgevel niet tijdig wordt gerepareerd kan dit grote gevolgen hebben voor de constructieve veiligheid van de kopgevel. Met allerergste geval een baksteenregen. Laat daarom uw kopgevel inspecteren door Renovatief. Indien nodig kan Renovatief speciale renovatie spouwankers plaatsen om de constructieve veiligheid van de kopgevel weer te borgen.

Na-isoleren van kopgevel
Kopgevels zijn vaak niet of slecht geïsoleerd. Bij spouwisolatie van de kopgevel brengt Renovatief isolatie aan in de open ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Hierdoor houdt de spouwmuur beter de warmte vast en wordt de galerijflat beschermt tegen kou, toch en vocht.

Wilt u meer weten over kopgevel onderhoud, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact

Projecten

Een overzicht van een aantal van onze projecten vindt u hier.