Kozijnen vervangen

Kozijnen vervangen 2019-10-29T09:21:42+01:00

Naast lagere energiekosten gaat bij goed geïsoleerde kozijnen ook het wooncomfort omhoog. Bovendien zijn kozijnen in een woning gezichtsbepalend. Kunststof, hout of aluminium; ze geven hun eigen karakter aan de gevel.

Nieuwe houten kozijnen
Houten kozijnen hebben een warme, authentieke uitstraling. De houten kozijnen hebben vanuit zichzelf een isolerende werking en zijn goed te herstellen na een inbraak. Houten kozijnen hebben, mits eens in de 8 à 10 jaar overgeschilderd, een levensduur van tussen 25 en 50 jaar.

Nieuwe kunststof kozijnen
Kunststof kozijnen zijn bestand tegen diverse weersomstandigheden, hebben weinig onderhoud nodig, hebben een levensduur van 40 jaar en zijn goed isolerend. Een nadeel is dat na eventuele inbraak de schade moeilijk te herstellen is en het moeilijk is om de kozijn een andere kleur te geven.

Nieuwe aluminium kozijnen
Aluminium kozijnen zijn sterk, licht en goed recyclebaar. Aluminium kozijn vergt weinig onderhoud en heeft met thermische onderbreking een goede isolerende werking. Schade na eventuele inbraak is echter moeilijk te herstellen en het is moeilijk om de kozijn een andere kleur te geven.

Er zijn veel soorten dubbel glas, met verschillende isolatiewaarden: ‘gewoon’ dubbelglas, HR+ glas en HR++ glas. HR++ glas heeft dus de sterkst isolerende werking en levert de meeste energiebesparing, maar het is ook het duurst in aanschaf.

Renovatie werkzaamheden
De kwaliteit van nieuwe kozijnen is niet alleen afhankelijk van het type kozijn en fabricage, maar ook van de hoe kozijnen gemonteerd worden. Het is daarom van belang dat de montage wordt uitgevoerd door een vakkundig bedrijf. Als gevel en dak specialist heeft Renovatief ruime ervaring in het vervangen en monteren van kozijnen in renovatieprojecten. Wilt u de kozijnen van uw woning vervangen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact

Projecten

Een overzicht van een aantal van onze projecten vindt u hier.