Doorzonwoning

Een woning renoveren creëert enkel waarde als het een eigen specifieke uitstraling en de juiste kwaliteitsniveau weet te krijgen dat is aangepast aan de wensen van de corporatie, VvE en de bewoners. Renovatief biedt u een totaaloplossing door verschillende dak- en gevelconcepten op gebied van onderhoud, wooncomfort, energie, veiligheid en uitstraling via één loket aan te bieden. Het dak- en gevelrenovatie concept biedt de opdrachtgever en bewoners die een woning renoveren vele voordelen.

Dak isoleren

Warmte stijgt op en het dak van een doorzonwoning is dus, wanneer het dak niet goed geïsoleerd is, de grootste verliespost van warmte van een huis. Een gemiddelde rijtjeswoning verliest zo’n 30% van zijn warmte via het dak.
Woning renoveren, renovatie doorzonwoning, rijtjeswoning, rijtjeshuis, tussenwoning, vanegwoning gevelonderhoud gevelrenovatie dakrenovatie dakonderhoud prefab gevel dak nieuw dak gevel dakisolatie

Energiebesparing

Met dakisolatie kan er dus behoorlijk veel op stookkosten en energie worden bespaard. Bovendien verhoogt u het comfort van de zolder in zomer en winter. Het loont dus om het dak goed te isoleren en op deze manier veel geld te besparen.

Montage door professional

Het isoleren van een dak kunt u het beste aan een professional overlaten. Wanneer dak isolatie niet goed wordt uitgevoerd kan er condensvorming aan de binnenkant van het dak optreden. Als dit vocht de dakconstructie binnendringt, kan dit ernstige gevolgen hebben. Stalen balken kunnen doorroesten en houten balken kunnen verrotten.

Woning renoveren; Renovatief is specialist in dak isolatie, schuine daken dakisolatie aanbrengen, isoleren schuin dak, nieuwe isolatie zolder buitenzijde, zolder isoleren, zolder isolatie voor VvE en corporatie

Renovatie werkzaamheden

Herstelwerkzaamheden kosten dan meer dan er bespaard wordt met het zelf isoleren van het dak. Daarom kunt u dakisolatie het beste overlaten aan een renovatiespecialist als Renovatief. De isolatie werkzaamheden die Renovatief voor u uitvoert zijn:
Bestaande dakpannen van het dak verwijderen
Isolatiemateriaal plaatsen aan de buitenkant van het dakbeschot
Bestaande dakpannen terugplaatsen of eventueel vervangen voor nieuwe dakpannen

Wilt u het dak van uw woning vakkundig laten isoleren, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Kap vervangen

Gordingen van oude daken vaak niet berekend op het gewicht van nieuwe pannen en isolatiemateriaal. Ook verkleinen deze gordingen de vrije ruimte op de vaak toch al net iets te krappe zolder. Daarom kan het soms raadzaam zijn om de gehele kap te vervangen met een prefab dak.
Woningen renoveren, renovatie doorzonwoning, rijtjeswoning, rijtjeshuis, tussenwoning, vanegwoning gevelonderhoud gevelrenovatie dakrenovatie dakonderhoud prefab gevel dak nieuw dak gevel kozijnen vervangen dakisolatie dak isoleren gevelisolatie

Prefab dak en woning renoveren

Om de ruimte op de zolder te vergroten of het dak beter te isoleren kunt u het dak laten vervangen door een prefab dak. Bij prefab daken kan de oude onderconstructie met gordingen achterwege blijven, omdat de constructieve delen in het nieuwe dak zijn opgenomen tussen de isolatie. Dit scheelt veel ruimte. Een prefab dak kan, wanneer de oude kapconstructie is verwijderd, binnen een paar uur volledig gemonteerd zijn, zodat u weinig overlast ondervindt.

Prefab dak

Afgelopen jaren is er een stevige opkomst geweest van prefab daken in de renovatie, omdat ook de kwaliteit, snelheid van werken en minimaliseren van faalkosten hoger op de prioriteitenlijst zijn komen te staan. Prefab daken bieden deze voordelen. Bovendien kunnen prefab daken tegenwoordig in alle uitvoeringen en keuzes worden aangeleverd.

Woning renoveren: Renovatief specialist in kap vervangen dak vervangen prefab dak nieuw dak dak renovatie prijs kosten dak plaatsen vernieuwen dak daken vernieuwen nieuw dak in 24 uur nieuwe zolderdak

Renovatie werkzaamheden

Samen met u, de opdrachtgever, en onze vaste dakenproducent kijkt Renovatief naar de wensen en eisen die van toepassing zijn en wordt er een plan opgesteld. Na goedkeuring van dit plan wordt het dak prefab klaargemaakt om daarna binnen een dag op de rijtjeswoning te worden gemonteerd. De werkzaamheden die Renovatief voor u uitvoert zijn:
Oude kapconstructie verwijderen
Volledige prefab kap plaatsen en afwerken
Bestaande dakpannen terugplaatsen of eventueel vervangen voor nieuwe dakpannen

Wilt u uw dak van uw tussenwoning vervangen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Dak optoppen

Wanneer u een compleet nieuwe leefruimte wenst, kunnen rijwoningen worden opgetopt. Optoppen is het aanbrengen van een nieuwe bouwlaag bovenop een bestaande woning.
Woning renoveren, renovatie doorzonwoning, rijtjeswoning, rijtjeshuis, tussenwoning, vanegwoning gevelonderhoud gevelrenovatie dakrenovatie dakonderhoud prefab gevel dak nieuw dak gevel kozijnen vervangen dakisolatie dak isoleren gevelisolatie

Dak optoppen en woning renoveren

Bij optoppen van het dak wordt er gebruikgemaakt van het draagvermogen van de bestaande draagconstructie door een prefab dak boven op het platte dak te plaatsen.

Voordelen van optoppen

Optoppen wordt toegepast om relatief goedkoop extra ruimte te creëren en de uitstraling van een rijtjeshuis te verbeteren.  Bovendien kunnen naoorlogse wijken worden geherstructureerd en het aanzicht van de woning en wijk worden verbeterd. Ook hebben de bewoners weinig overlast door prefabricage van het dak in de fabriek.

Woning renoveren: Renovatief is specialist in optoppen dak-nieuw-dak-op-plat-dak-prefab-dak-isoleren-nieuwe-zolder-nieuw-dak-aanbrengen-dak-vernieuwen-dak-renovatie-kap-monteren-dak-plaatsen-renoveren

Renovatie werkzaamheden

Samen met u, de opdrachtgever, en onze vaste dakenproducent kijkt Renovatief naar de wensen en eisen die van toepassing zijn en wordt er een plan opgesteld. Na goedkeuring van dit plan wordt het dak prefab klaargemaakt om daarna binnen een dag op de rijtjeswoning te worden geplaatst en afgewerkt. De werkzaamheden die Renovatief voor u uitvoert zijn:
 Oude kapconstructie verwijderen
 Optoppen met een prefab dak en afwerken
 Bestaande pannen terugplaatsen of eventueel vervangen voor nieuwe pannen

Wilt u uw rijtjeswoning optoppen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Kozijnen vervangen

Naast lagere energiekosten gaan bij goed geïsoleerde kozijnen ook het wooncomfort omhoog. Bovendien zijn kozijnen in een woning gezichtsbepalend. Kunststof, hout of aluminium; ze geven hun eigen karakter aan de gevel.
Woning renoveren, renovatie rijtjeswoning, rijtjeshuis, tussenwoning, vanegwoning gevelonderhoud gevelrenovatie dakrenovatie dakonderhoud prefab gevel dak nieuw dak gevel nieuwe kozijnen vervangen

Nieuwe houten kozijnen

Houten kozijnen hebben een warme, authentieke uitstraling. De houten kozijnen hebben vanuit zichzelf een isolerende werking en zijn goed te herstellen na een inbraak. Houten kozijnen hebben, mits eens in de 8 à 10 jaar overgeschilderd, een levensduur van tussen 25 en 50 jaar.

Nieuwe kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn bestand tegen diverse weersomstandigheden, hebben weinig onderhoud nodig, hebben een levensduur van 40 jaar en zijn goed isolerend. Een nadeel is dat na eventuele inbraak de schade moeilijk te herstellen is en het moeilijk is om de kozijn een andere kleur te geven.

Nieuwe aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn sterk, licht en goed recyclebaar. Aluminium kozijn vergt weinig onderhoud en heeft met thermische onderbreking een goede isolerende werking. Schade na eventuele inbraak is echter moeilijk te herstellen en het is moeilijk om de kozijn een andere kleur te geven.

Woning renoveren; Renovatief is specialist in kozijn vervangen, kozijnen vervangen, goedkoop, lage prijzen, houten, aluminium, kunststof, kozijn montage, monteren, nieuwe kozijnen, nieuwe kozijnen plaatsen

Isolatieglas en dubbel glas

Er zijn veel soorten dubbel glas, met verschillende isolatiewaarden: ‘gewoon’ dubbelglas, HR+ glas en HR++ glas. HR++ glas heeft dus de sterkst isolerende werking en levert de meeste energiebesparing, maar het is ook het duurst in aanschaf.

Renovatie werkzaamheden

De kwaliteit van nieuwe kozijnen is niet alleen afhankelijk van het type kozijn en fabricage, maar ook van de hoe kozijnen gemonteerd worden. Het is daarom van belang dat de montage wordt uitgevoerd door een vakkundig bedrijf. Als gevel en dak specialist heeft Renovatief ruime ervaring in het vervangen en monteren van kozijnen in renovatieprojecten. Wilt u de kozijnen van uw woning vervangen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Gevelonderhoud en gevelherstel

De buitenschil van een tussenwoning kan last hebben van verschillende problemen, zoals slecht voegwerk, scheuren in gevels, ongeïsoleerde spouwmuren, graffiti op muren en/of verkleurde beplating. Als gevelspecialist heeft Renovatief voor al deze problemen betaalbare oplossingen.
Woning renoveren, renovatie doorzonwoning, rijtjeswoning, rijtjeshuis, tussenwoning, vanegwoning gevelonderhoud gevelreiniging, scheurherstel, scheuren reparen, muren reperatie spouwmuur isolatie

Scheurherstel

Scheuren in gemetselde muren zorgen ervoor dat de spanning in het metselwerk afneemt. Hierdoor kunnen er vochtproblemen, lekkages en schimmelvorming ontstaan. Renovatief werkt de scheuren in de muren vakkundig en onzichtbaar weg, zodat de muur weer in optimale conditie wordt gebracht.

Gevelreiniging

Vuile en vieze gevels geven een tussenwoning een verpauperde en oude uitstraling. Renovatief reinigt de vuile gevels op vakkundige wijze, zodat het verouderingsproces van de gevel worden tegengegaan en de woning er weer als nieuw uit ziet.

Woning renoveren; Renovatief specialist in gevelreiniging, schoonmaakbedrijf, gevel reinigen, gevelreiniging, zandstralen gevel, impregneren, buitengevel, graffiti verwijderen, verwijdering, schoonmaken

Voegwerkherstel of voegwerkvervanging

Oude woningen hebben vaak uitgesleten, beschadigd, verzand of verkleurd voegwerk. Beschadigd voegwerk kan schimmel en lekkages achter de spouwmuur veroorzaken en geeft een woning een verpauperde uitstraling. Afhankelijk van de staat van het voegwerk kan Renovatief het voegwerk herstellen of het voegwerk vervangen.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuren van oude rijtjeswoningen zijn vaak niet of slecht geïsoleerd. Het na-isoleren van de spouwmuur zorgt voor energiebesparing, comfortverbetering en een beter milieu. Bij spouwisolatie brengt Renovatief isolatie aan in de open ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Hierdoor houdt de spouwmuur beter de warmte vast en wordt uw huis beschermd tegen kou, tocht en vocht.

Spouwmuurverankering

Traditionele spouwankers zijn vaak onderhevig aan corrosie. Hierdoor kan de constructieve veiligheid van een muur vaak niet meer worden gegarandeerd met als ergste geval een gevelinstorting. Laat daarom uw gevel inspecteren door Renovatief. Indien nodig kan Renovatief speciale renovatie spouwankers plaatsen om de constructieve veiligheid van de muur weer te borgen.

Wilt u de gevel van uw woning repareren, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Buitengevel isolatie

Door slechte isolatie van de spouwmuur hebben rijtjeshuizen vaak last van een hoge energierekening, vochtproblemen en geluidsoverlast. Wanneer uw spouwmuur zich niet leent voor spouwmuurisolatie, dan is buitengevelisolatie een andere manier om uw woning van gevelisolatie te voorzien.
Woning renoveren, renovatie doorzonwoning, rijtjeswoning, rijtjeshuis, tussenwoning, vanegwoning gevelonderhoud buitengevel isoleren nieuwe gevelbeplating nieuwe gevel voor bestaande

Energiebesparing en comfortverhoging

Bestaande gevels van rijwoningen zijn vaak niet of slecht geïsoleerd. Door de buitengevel te isoleren is uw tussenwoning weer goed geïsoleerd en hiermee kunt u tot wel 25% van uw energie besparen. Binnenshuis merkt u direct de voordelen van uw buitengevelisolatie. De oppervlaktetemperatuur van de binnenmuur zal stijgen, waardoor de muren minder kou uitstralen. Buitengevelisolatie zorgt voor een grote comfortverbetering doordat koudebruggen, vochtproblemen, schimmels en geluidsoverlast worden voorkomen.

Geen overlast

De buitengevel van uw woning isoleren lijkt een ingrijpend project. Omdat echter alle werkzaamheden aan de buitengevel van uw woning plaatsvinden, ondervindt u nagenoeg geen hinder van de werkzaamheden. Bij het aanbrengen van het buitengevelisolatie materiaal ondervindt u geen overlast binnenshuis: alle werkzaamheden vinden aan de buitengevel van uw woning plaats.

Woning renoveren; Renovatief is specialist in buitengevel isolatie, isoleren buitenzijde, geventileerde gevelsystemen, gevelbeplating, gevelbekleding

Nieuwe uitstraling

Bijkomend voordeel is dat de buitengevel van uw woning geheel voorzien worden van een nieuwe uitstraling. Ook is de nieuwe buitengevel brandveiliger en veel onderhoudsvriendelijker.

Renovatie werkzaamheden

Door een nieuwe geïsoleerde gevel (metselwerk, beplating of steenstrips) voor de bestaande gevel te plaatsen kunt u zelf kiezen hoe u de woning een nieuwe uitstraling geeft. Als gevelspecialist verzorgt Renovatief de advisering en montage van nieuwe geïsoleerde gevelsystemen.

Wilt u de buitengevel van uw woning isoleren, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Buitengevel renovatie

De meeste buitenmuren van tussenwoningen worden uitgevoerd als spouwmuur. Door slechte isolatie van de spouwmuur hebben rijtjeshuizen vaak last van een hoge energierekening, vochtproblemen en geluidsoverlast.
Woning renoveren, renovatie doorzonwoning, rijtjeswoning, rijtjeshuis, tussenwoning, vanegwoning gevelonderhoud gevelrenovatie dakrenovatie dakonderhoud prefab gevel dak nieuwe gevel

Prefab gevel en woning renoveren

Door buitenblad vervanging is de gevel weer goed geïsoleerd en dat scheelt enorm in de stookkosten van uw huis. Omdat de bestaande binnengevel kan blijven staan en wordt het overlast binnenshuis beperkt. De buitengevel vervangen zorgt voor een grote comfortverbetering doordat koudebruggen, vochtproblemen, schimmels en geluidsoverlast worden voorkomen. Bovendien krijgt uw tussenwoning, met deze gevelrenovatie een totaal nieuwe uitstraling.

Renovatie werkzaamheden

Het bestaande buitenblad van de rijtjeswoning wordt gesloopt en vervangen door prefab hsb-elementen die kunnen worden afgewerkt met gevelbeplating, metselwerk of steenstrips. Samen met u, de opdrachtgever, en onze vaste producent van hsb-elementen kijkt Renovatief naar de wensen en eisen die van toepassing zijn en wordt er een plan opgesteld.

Na goedkeuring van dit plan, wordt de prefab gevel in de fabriek gemaakt en komen de hsb-elementen compleet met glas, kozijnen en/of deuren aan op de bouwlocatie. Daar kunnen ze direct gemonteerd worden en binnen een dag tegen de rijtjeswoning worden geplaatst en afgewerkt. Als gevel en dak specialist heeft Renovatief ruime ervaring in het vervangen van het buitengevel in renovatieprojecten.

De werkzaamheden die Renovatief voor u uitvoert zijn:
 Bestaande buitenblad inclusief kozijnen verwijderen
 Nieuw geïsoleerd buitenblad (stenen, plaat, steenstrips) inclusief kozijnen plaatsen Wilt u het buitenblad van uw woning vervangen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Binnen- en buitengevel renovatie

Wanneer het buitenblad van een rijtjeshuis door weersinvloeden zeer ernstig beschadigd is zodat er vocht doorslaat naar het binnenblad, kan het zijn dat de gevel in het geheel moet worden vervangen.
Woning renoveren, renovatie doorzonwoning, rijtjeswoning, rijtjeshuis, tussenwoning, vanegwoning gevelonderhoud gevelrenovatie prefab gevel nieuwe binnen en buitengevel kozijnen vervangen

Prefab gevel en woning renoveren

Door het binnen- buitenblad te vervangen is een totaal nieuwe gevel weer goed geïsoleerd en dat scheelt enorm in de stookkosten van uw huis. De totale gevel vervangen zorgt voor een grote comfortverbetering doordat koudebruggen, vochtproblemen, schimmels en geluidsoverlast worden voorkomen. Bovendien krijgt uw rijwoning, met deze gevelrenovatie een totaal nieuwe uitstraling.

Renovatie werkzaamheden

De totale gevel van de rijtjeswoning wordt gesloopt tot aan het casco en vervangen door prefab hsb-elementen die kunnen worden afgewerkt met gevelbeplating, metselwerk of steenstrips. Samen met u, de opdrachtgever, en onze vaste producent van hsb-elementen kijkt Renovatief naar de wensen en eisen die van toepassing zijn en wordt er een plan opgesteld.

Na goedkeuring van dit plan, wordt de prefab gevel in de fabriek gemaakt en komen de hsb-elementen compleet met glas, kozijnen en/of deuren aan op de bouwlocatie. Daar kunnen ze direct gemonteerd worden en binnen een dag tegen de rijtjeswoning worden geplaatst en de binnen- buitenzijde afgewerkt. Als gevel- en dak specialist heeft Renovatief ruime ervaring in het vervangen van de binnen- en buitengevel in renovatieprojecten.

De werkzaamheden die Renovatief voor u uitvoert zijn:
 Totale bestaande gevel inclusief kozijnen verwijderen
 Nieuwe gevel (stenen, plaat, steenstrips) inclusief kozijnen plaatsen

Wilt u het binnen- en buitenblad van uw woning vervangen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Schil renovatie

Renovatief biedt u een totaaloplossing door verschillende dak- en gevelconcepten op gebied van onderhoud, wooncomfort, energie, veiligheid en uitstraling via één loket aan te bieden. Met het renovatieconcept van Renovatief kan de opdrachtgever deze vijf uitdagingen allen tegelijk of juist afzonderlijk aanpakken door te kiezen uit verschillende deelconcepten.

Deelconcepten

Het doorzonwoning concept van Renovatief biedt de klant acht verschillende deelconcepten:
1. Dak isoleren
2. Kap vervangen
3. Dak optoppen
4. Kozijnen vervangen
5. Gevel onderhoud
6. Buitengevel isoleren
7. Buitengevel vervangen
8. Binnen- en buitengevel vervangen

Wilt u de gevel of het dak van uw woning renoveren, neem dan vrijblijvend contact met ons op.