Verbeteren energielabel kan leiden tot het sneller verkopen van de woning en een hogere verkoopprijs van de woning. Uit een onderzoek van TiasNimbas Business School blijkt dat woningen met een energielabel gemiddeld 78 dagen eerder verkocht zijn dan woningen zonder energielabel. Ook brengen huizen met een A – en B-label gemiddeld 5,1 procent meer op dan huizen met een energielabel tussen de C en G.

Snellere verkoop door verbeteren energielabel

Volgens het onderzoek bespoedigt de aanwezigheid van een energielabel de verkoop met gemiddeld 78 dagen. Blijkbaar wordt de extra informatie, die in het energielabel wordt gecommuniceerd, door potentiële kopers steeds meer op prijs gesteld. Het kan dus lonen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Hogere verkoopprijs huis door verbeteren energielabel

Onder de 3.091 gelabelde transacties uit het voorgaande kwartaal konden de woningen voorzien van een groen A of B-label rekenen op een prijspremie van 5,1%, ook wanneer gecorrigeerd werd van de locatie en kwaliteit van de betreffende woning.

Energielabel voordeel

“Het lijkt erop alsof het label in een lastige woningmarkt, zoals in de Randstad, steeds meer wordt ingezet in de strijd om de koper. Kopers op hun beurt lijken de waarde van het energielabel steeds meer op waarde te schatten”, aldus prof. dr. Dirk Brounen, hoogleraar vastgoedeconomie aan TiasNimbas Business School.

Meer weten over hoe u het energielabel van uw woning kunt verbeteren, neem dan vrijblijvend contact met ons op.