De Cobouw heeft in de uitgave van 21 oktober 2013 met een XL pagina aandacht voor het project transformatie galerijflats Kalslagerring te Nieuw Vennep. Bekijk het artikel over de transformatie galerijflats Nieuw Vennep in het groot.

Renoveren met hefsteigers

In Nieuw-Vennep werken medewerkers van Renovatief vanuit hefsteigers aan de woningen aan de Kalslagerring. Het materieelpakket van Renovatief (met o.a. hefsteigers, bouwkranen en hoogwerkers) is bijzonder geschikt voor het renoveren en transformeren van galerijflats. Met het gebruik van hefsteigers (zie foto artikel) kan de transformatie van de galerijflats snel, efficiënt, arbovriendelijk en zeer veilig worden uitgevoerd.

Co-maker van BAM W&R Renovatie

De 252 woningen worden door BAM Woningbouw gerenoveerd. Als co-maker van BAM W&R Renovatie is Renovatief de kennispartner op gebied van gevels. Inmiddels hebben BAM W&R Renovatie en Renovatief samen al meerdere projecten succesvol gerenoveerd:

Renovatie kopgevels en borstweringen

Behalve de energiebesparende voorzieningen in de woningen, vervangt Renovatief (een samenwerkingsverband tussen Wessels Vakbouwers, Takkenkamp Gevelonderhoud en VM Geveltechniek) ook de twaalf bestaande kopgevels voor geïsoleerde kopgevels met Steni Colour-beplating. Dit is goed te zien op de grote foto van het artikel. Tevens worden de borstweringspanelen vervangen voor geïsoleerde exemplaren.

Bewoners centraal

In opdracht van woningcorporatie Ymere krijgen de zes flats ook nieuw glas, draaiende delen  en cv-ketels. Tijdens deze transformatie kunnen de bewoners gewoon in hun woning blijven. Het werk wordt in één dag uitgevoerd met diverse bouwploegen. Voor vragen, klachten en opmerking heeft Ymere een zogenoemde sociale keet geplaatst waar bewoners de ervaringen tijdens de renovatiewerkzaamheden kunnen doornemen.

Meer informatie over transformatie galerijflats

Renovatief heeft veel ervaring met het transformeren van galerijflats. Wilt u meer informatie over de transformatie galerijflats?

Neem nu contact met ons op