Wie investeert in spouwmuur isolatie, verdient dat in slechts vier jaar terug. Het investeringsrendement van spouwmuur isolatie is vergelijkbaar met een rente van twaalf procent op een spaarrekening.

Nieuwe rekenmethode

De bevindingen worden aangetoond dankzij een nieuwe rekenmethode voor het bepalen van het rendement van energiebesparende maatregelen. De nieuwe rekenmethode van Milieu Centraal is gebaseerd op eenduidige vergelijking met spaarrente. Volgens Milieu Centraal gebruiken veel mensen de terugverdientijd als vuistregel om over te gaan op een investering in spouwmuurisolatie, terwijl hiermee voordelen op de langere termijn buiten beeld blijven.

Situatieschets

Als voorbeeld stelt Milieu Centraal de volgende situatie voor: het laten aanbrengen van 105 vierkante meter spouwmuur isolatie met een Rd-waarde van 1,3 in een gemiddelde eengezinswoning met een hr-combiketel kost 2.000 euro. De looptijd van de investering is 25 jaar, waarbij wordt aangenomen dat de jaarlijkse besparingen op een spaarrekening worden gezet. De rente is jaarlijks 2,5 procent. Dit levert een investeringsrendement op vergelijkbaar met twaalf procent rente op een spaarrekening.

Spouwmuur isolatie

Spouwmuren van oude rijtjeswoningen zijn vaak niet of slecht geïsoleerd. Het na-isoleren van de spouwmuur zorgt voor energiebesparing, comfortverbetering en een beter milieu. Bij spouwisolatie brengt Renovatief isolatie aan in de open ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Hierdoor houdt de spouwmuur beter de warmte vast en wordt uw huis beschermd tegen kou, tocht en vocht.

Wilt u meer informatie over spouwmuurisolatie?

Neem nu contact met ons op