Er is een renovatiedeal van sociale huurwoningen op komst, waarbij 6,5 miljard euro gemoeid is. De publieke ondertekening daarvan vindt donderdag 20 juni om 17.00 uur plaats. Corporaties, bouwpartijen, minister Stef Blok, branche-organisaties, vakbonden en Platform31 om zich, ieder vanuit eigen verantwoordelijkheid, in te zetten voor het slagen van de deal.

Vele betrokkenen bij renovatiedeal

Vier bouwbedrijven zijn bij de deal betrokken. Het gaat om Dura Vermeer, VolkerWessels, BAM en Ballast Nedam. Zeker zes corporaties doen mee. Mogelijk sluit een zevende corporatie zich deze week nog bij de deal aan.

Renovatiedeal 6,5 miljard door besparing op energierekening

Volgens Energiesprong | Platform31 worden er zo’n 110.000 huurwoningen gerenoveerd waar ongeveer 250.000 huurders in wonen. Als financiering wordt de besparing op de energierekening gebruikt. De deal wordt ondertekend door enkele corporaties en grote bouwpartijen. Minister Blok zal zich inzetten om deze deal wettelijk mogelijk te maken.

Bron: Duurzaam Gebouwd. Op zoek naar een partner om huurwoningen energiezuinig te renoveren, zoals het project renovatie 115 woningen Ulft, neem dan vrijblijvend contact met ons op.