Volgens een artikel in het AD woont in geen enkel ander Europees land een groter percentage van de bevolking in een rijtjeshuis dan in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat, de databank van de Europese Unie (EU). Ruim zes op de tien Nederlanders woont in een rijtjeswoning.

Rijtjeshuizen onderdeel van Nederlandse cultuur
Een rijtjeswoning is deel van onze cultuur. Er is wel markt voor appartementen in flats, maar veel mensen willen toch graag een woning met een tuintje. Dat is het referentiekader’, legt Kees Dol uit. Volgens Dol willen veel mensen eengezinswoningen, die vaak ruimer zijn dan appartementen in een flat. ‘De flats in Nederland zijn vaak niet heel ruim.’

Ontevreden bewoners
Echter zijn bewoners van rijwoningen gebouwd tussen de jaren 40 en 70 niet helemaal tevreden over hun rijwoning. De meeste woningen zijn slecht geïsoleerd waardoor er veel warmte verloren gaat. Bewoners van slecht geïsoleerde rijtjeshuizen hebben last van hoge energiekosten, vochtproblemen, tocht, schimmelvorming en geluidsoverlast. Ook hebben woonwijken met rijtjeswoningen vaak een verpauperde uitstraling omdat het ontwerp eindeloos herhaald en zwaar verouderd is. De toekomstwaarde van uw rijtjeswoning vergroten? Lees dan meer over ons renovatieconcept gericht doorzonwoningen.

Wilt u meer weten over het renoveren van uw rijwoning, neem dan vrijblijvend contact met ons op.