Per 1 maart 2013 valt het verbouwen en renoveren van woningen ouder dan 2 jaar tijdelijk onder het 6% BTW-tarief. Het 6% BTW-tarief geldt alleen voor werkzaamheden die worden afgerond in de periode van 1 maart 2013 tot 2014.
Interessant voor woningeigenaren, corporaties en VvE’s
Onder renovatie- en verbouwingswerkzaamheden wordt verstaan: het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning. Het 6% BTW-tarief geldt alleen voor het arbeidsloon, niet voor de meegeleverde materialen. Deze maatregel is niet alleen gunstig voor de bouwsector, maar ook voor woningbezitters, woningcorporaties en VvE’s die een huis, flat of woonwijk wil verbeteren, renoveren, verbouwen, onderhouden en isoleren.

Renovatief is uw vakkundige partner
Veel woningen, flats en woonwijken verkeren door onvoldoende onderhoud niet meer in de staat zoals deze behoren te zijn. Een renovatie heeft ingrijpende gevolgen. Daarom is het van groot belang dat u de juiste partner kiest voor deze soms `extreme` make-over. Renovatief beschikt over de juiste kennis en kunde om de te renoveren rijtjeswoning of flat weer in een optimale staat te brengen.

Bewoners centraal
Gedurende het gehele renovatietraject wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de bewoners. De bewoners kunnen gewoon in hun woning blijven wonen, ondervinden geen overlast en hoeven geen stress van een verhuizing te ondervinden.

Hieronder een greep uit onze renovatie- en onderhoudswerkzaamheden:
 Isoleren gevels, spouwmuren en het dak;
 Plaatsen nieuwe kozijnen met HR++ isolatieglas;
 Reinigen of zandstralen van de gevel;
Scheuren herstellen in muren, gevels en kopgevels;
 Bijplaatsen van nieuwe lift;
 Vervangen of herstellen van voegwerk;
 Betonreparatie en betonrenovatie;
 Verankeren van onveilige spouwmuren, gevels en kopgevels;
 Installeren van pv zonnepanelen of zonneboilers;
 Verwijderen van asbest;
 Vervangen of verhogen van oude galerijhekken;
 Plaatsen van nieuwe geïsoleerde gevels voor de bestaande gevel;
 Vervangen van de bestaande gevel voor een prefab gevel;
 Vervangen van de bestaande kap voor een prefab dak;
 Optoppen van het bestaande dak met nieuw prefab dak;
 Ophogen van de galerijvloer;

Wilt u ook gebruik maken van de lage 6% btw-tarief voor renovatie- en verbouwwerkzaamheden, neem dan vrijblijvend contact met ons op.