Scheuren in de muren zorgen ervoor dat de spanning in het metselwerk afneemt. Hierdoor is de stabiliteit van uw muur niet meer betrouwbaar. Scheuren in muren verminderen de waarde van uw woning of flat, maar er zijn meer gevolgen.

Oorzaken van scheuren in de muren

Scheuren in muren zijn vaak het gevolg van bouw- of constructiefouten. Het kunnen muurankers zijn die gaan roesten, niet zijn aangebracht of op de verkeerde plek geplaatst. Ook kan de dakconstructie te zwaar zijn voor de dragende muren of het gewicht daarvan is niet gelijkmatig genoeg verdeeld. Vloeren kunnen op termijn een zodanige druk op een buitenmuur uitoefenen dat die de spanning niet meer verdraagt. Het kan ook een deur- of raamkozijn zijn die de neerwaartse druk van de muur niet langer kan weerstaan. Trillingen van werkzaamheden of in Groningen door aardbevingen.

Financiële gevolgen van scheuren in de muren

Deuren kunnen gaan klemmen, er kan glasschade (breuk) optreden of raamkozijnen worden ondermijnd. Door scheuren in de muur ontstaan er koudebruggen waardoor de isolatiewaarde van uw rijwoning of galerijflat flink zal afnemen. Door de dalende isolatiewaarde zal uw energierekening gaan stijgen. Scheuren in muren verstoren de balans van het gebouw.

Scheuren in muur, scheuren repareren, scheuren in muren, scheuren herstellen, scheuren in metselwerk, scheurvorming, scheuren in gevel, scheurherstel, gevelonderzoek

Comfortproblemen door muurproblemen

Een andere gevolg van scheuren in de muur zijn comfortklachten. Door de scheuren komt optrekkend of doorslaand vocht uw woning binnen. Het binnenleefklimaat in de woning heeft er onder te lijden, omdat meubels en kleren muf gaan ruiken. Ook kan er schimmelvorming ontstaan.

Scheurherstel

Met moderne, innovatieve technieken kan Renovatief de muur gelukkig zodanig herstellen dat die sterker is dan ooit. Het herstellen van de scheuren duurt niet lang en de hinder is minimaal. Bovendien wordt de schade na de reparatie praktisch onzichtbaar. Renovatief zal eerst de scheuren in de muren vakkundig onderzoeken waarna er een passende gevelherstel strategie kan worden toegepast. Bij de reparatie van de scheuren in de muur wordt gebruik gemaakt van roestvaste stalen wokkelvormige staven. De wokkelvormige staven worden vastgezet met speciale, krimpvrije tweecomponenten mortel. Naast scheurherstel is Renovatief ook specialist in gevelreiniging, voegwerkherstel, spouwmuurisolatie en spouwmuurverankering.