Door hetIsoleren buitengevel kan energieverlies enorm worden beperkt. Een koudebrug is een verbinding in de buitenschil (gevel en dak) van een doorzonwoning of galerijflat waar, door een isolatielek een bovenmatig warmteverlies plaats kan vinden. Bij de overgang van de gevel naar ramen, deuren, vloeren, daken en dergelijke kunnen koudebruggen ontstaan.

Hoge energierekening, kou en tocht

Met name oudere woningen hebben een heel hoog energieverbruik, omdat ze veel koudebruggen hebben. De gevolgen van een koudebrug zijn, naast warmte- en energieverlies, vooral comfortklachten. Koude delen in een woning, condensatie, vochtproblemen, schimmelvorming zijn veel voorkomende comfortproblemen.

Energiebesparing en comfortverbetering

Door hetisoleren buitengevel kunt u een energielabel verbetering realiseren waardoor uw woning in waarde zal stijgen. Ook is uw woning beter te verkopen. Naast besparing op energiekosten kan met buitengevelisolatie ook enorme comfortverbetering gerealiseerd worden, omdat de woning warm en behaaglijk blijft en veel minder geluidsoverlast van buiten heeft.

Buitengevelisolatie

Buitengevelisolatie

Voorkom koudebruggen en warmteverlies door het isoleren buitengevel aan de buitenzijde van de doorzonwoning en galerijflat te plaatsen. Renovatief heeft verschillende dak- en gevelconcepten waarmee u een energielabel verbetering naar A++ van uw woning of flat kunt realiseren. De buitenkant van uw gevel isoleren is een goede optie als spouwmuurisolatie niet mogelijk is. De oude buitenmuur verdwijnt geheel achter de nieuwe gevelbekleding. De buitenkant van de gevel isoleren is een duurdere oplossing dan spouwmuurisolatie, maar heeft veel voordelen. Voordelen buitengevelisolatie:
Lagere energierekening
Waardestijging van de woning
Bestaande woning krijgt nieuwe uitstraling
Geen kou en tocht meer
Geen ruimteverlies in de woning
Minder geluid van buiten

Wilt u meer informatie over buitengevelisolatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op.